• kirurgija1
  • kirurgija2
  • kirurgija3
  • kirurgija4

Estetska kirurgija

Odaberite Polikliniku Šoš

Odabir kirurga za Vašu estetsku operaciju teška je odluka. Mi Vam ne nudimo samo iskustvo, znanje te certifikate o stručnosti kako bi Vaše operacije bile što sigurnije i efektivnije što je moguće. Nudimo Vam uz to i toplu i vedru atmosferu. Uz to, omogućujemo Vam tretmane pomoću najnovijih te najsigurnijih tehnika, što Vašu operaciju čini manje stresnom, a Vaš oporavak ugodniji i brži.

U svakoj operaciji operaciji u općoj anesteziji sudjeluju najmanje dva specijalista a za određene operacije i subspecijalisti npr. (plastično-rekonstruktivni kirurg glave i vrata).

Sigurno i kvalitetno vršimo sljedeće zahvate u estetskoj kirurgiji:

Korekcije kapaka, ušiju i nosa, facelift

Korekcije kapaka (blefaroplastika), ušiju(otoplastika) i nosa (rinoplastika) su funkcionalni ili estetski zahvati u kojima se korigiraju razne anatomske greške, poboljšava simetrija i cjelokupni izgled lica.


Blefaroplastika može uključivati odstranjivanje viška kože, masnog ili mišićnog tkiva. Opseg operacije u dogovoru je sa estetskim kirurgom.
Operacija znatno osvježuje izled lica.

Rinoplastika modificira oblik ili veličinu nosa, i može zahvaćati samo dio ili pak cijeli nos, mijenjajući koštano-hrskavičnu strukturu kako bi se postigao željeni efekt.

Otoplastika je zahvat koji se radi isključivo na vanjskom uhu, popravljajući urođene greške ili korigirajući neke estetske nedostatke, i ne zahvaća slušni aparat koji se nalazi u unutarnjem uhu.

Facelift je metoda kojom se eliminiraju bore na licu nastale starenjem kože, posebno njenog središnjeg sloja - dermisa.

Nakon operacije koja se najčešće izvodi u istom aktu s korekcijom kapaka, osoba izgleda najmanje 10 godina mlađa.

Povećavanje dojki, podizanje dojki, smanjivanje dojki

Povećavanje dojki (augmentacija) je procedura kojom se gel-implantatima postiže povećanje dojki koje odgovara konstituciji i željama pacijentice.
Pri augmentaciji dojki koristimo najkvalitetnije implantate s doživotnim jamstvom.

Podizanje dojki (mastopeksija) je zahvat kojim se postiže bolji estetski dojam spuštenih dojki zbog rastezanja kože i smanjenja količine žljezdanog tkiva.

Smanjivanje dojki (redukcija) je zahvat kojime se smanjuje veličina dojki radi postizanja boljeg estetskog dojma ili zbog zdravstvenih problema (problemi sa kralježnicom).

Ginekomastija je zahvat smanjivanja dojki kod muškaraca.

Korekcije opuštenog trbuha, liposukcije

Korekcija opuštenog trbuha (abdominoplastika) podrazumijeva korekciju položaja mišića trbušne stijenke ili otklanjanje viška masnog tkiva i kože u predjelu donjeg trbuha, što je česta posljedica trudnoće, naglog povećanja tjelesne težine ili smanjene elastičnosti kože. Često se kombinira sa liposukcijom kako bi se postigao željeni efekt.

Liposukcija je proces uklanjanja viška masnog tkiva iz određenog područja, najčešće oko bedara, kukova, na trbuhu ili rukama. Liposukcija preoblikuje potkožno masno tkivo i treba se koristiti kako bi se modificirao izgled tijela, a ne tjelesna težina.

Odstranjivanje kožnih izraslina (madeža i dr.) bez ožiljka

Odstranjivanje kožnih izraslina ( madeži i sl. ) bez ožiljka - ove procedure vršimo sa radiofrekvencijskim aparatom, koji koristi visokofrekventne radio-valove umjesto skalpela. Ova metoda je brža i jednostavnija od klasične operativne metode, a i estetski dojam je bolji jer se ne koriste šavovi, nema štete na okolnom tkivu i nema ožiljaka.

Pomlađivanje lica bez skalpela (botox, radio frekvencijski lifting lica), te popunjavanje bora i usta (privremeno i/ili trajno) - bez ikakvih ožiljaka

Botox (botulinum toksin) je potpuno bezopasni pročišćeni protein iz bakterije Clostridium botulinum, i djeluje tako da opušta sitne mimične mišiće lice, čime čini kožu iznad njih mekšom i nenaboranom, a ostavlja funkciju svih okolnih mišića urednom pa ne remeti izraz lica.
Botox također primjenjujemo kod prekomjernog znojenja na određenim područjima (dlanovi,stopala,pazusi).

Radiofrekvencijski facelift je metoda koja koristi radiovalove za restrukturiranje potkožnog tkiva i povećanje količine kolagena, što dovodi do zatezanja kože i izravnavanja bora. Prednost radiofrekvencijskog naspram klasičnog facelifta je manja invazivnost metode (ne koristi skalpel), pa nema ožiljaka i šavova.

Privremeno popunjavanje bora - Esthelis®
Esthelis® je nova generacija sredstava za privremeno popunjavanje bora čiji je glavni sastojak hialuronska kiselina.
Više informacija: http://www.esthelis.com

Privremeno popunjavanje bora - Restylane®
Kao i Esthelis®, Restylane® je također sredstvo za privremeno popunjavanje bora.
Više informacija: http://www.restylane.com

Trajno popunjavanje bora - Aquamid®
Aquamid® je sredstvo za poboljšavanje kontura lica te popunjavanje obraza, usana ili nosa kako bi se bore izgladile. Bez operacije uživajte u prirodnim i trajnim rezultatima.
Više informacija: http://www.aquamid.com

TCA piling (kemijski piling)

Kod kemijskog pilinga površinski sloj kože se skida. Učinak je jednak kao i kod dermoabrazije. Razmjerno s postotkom pilinga raste i rezultat. Moguć je 15%, 25% i 35% piling.

Trajna epilacija - trajno uklanjanje dlačica laserom

Epilacija diodnim laserom najnoviji je i u svijetu jedini priznati način trajnog uklanjanja dlaka(i dlačica). Kliknite na ovaj link da vidite što preporuča američko udruženje plastičnih kirurga (pod sekcijom body - laser hair removal).

Kako laser djeluje?
Direktnim kontaktom laserska energija se usmjeri na kožu. Pigment u folikulu dlake apsorbira energiju i pretvara je u toplinu koja opeče(i na taj način uništava) folikul. Proces se zove fototermoliza. Što je dlaka tamnija, to više energije apsorbira i lakše se uklanja. Znači da se crne dlake najlakše trajno odstranjuju. Idealan kandidat za lasersku epilaciju je pacijent svijetle kože s tamnim dlakama.
Diodni laser je medicinski uređaj i njime smije rukovati isključivo liječnik u zdravstvenoj ustanovi. Zbog skupoće uređaja i ranije navedenog(samo smije raditi liječnik) u kozmetičkim salonima epilaciju rade IPL ili PPL uređajima koji su bitno slabije snage i učinka. Jedini diodni laser u Osijeku nalazi se u Poliklinici Šoš.

Što je potrebno prije tretmana?
Ne čupati dlake pincetom, voskom niti električnim epilatorom mjesec dana prije tretmana. Smiju se uklanjati depilacijskom kremom i brijati. Pri dolasku na tretman treba dlake dovesti u razinu kože (brijanjem ili depilacijskom kremom). Ne smiju biti dugačke jer nepotrebno apsorbiraju energiju i mogu izazvati opekline na koži. Ne preporuča se izlagati suncu mjesec dana prije tretmana niti ići u solarij jer nam je cilj da je koža što svjetlija (manje energije apsorbira) pa na dlake možemo djelovati većom energijom.

Kako tretman izgleda?
Dolazite u točno dogovoreno vrijeme, tretiranu regiju premažemo gelom radi boljeg prianjanja sonde tako da ne dolazi do rasapa laserskih zraka. Veličina sonde je 9x9 mm, ima automatsko hlađenje tako da je izrazito blaga prema koži(ne oštećuje kožu) i blago anestezira. Sondom moramo prijeći cijelu tretiranu regiju i to tako da na svakom mjestu kliknemo. Znači da za manje regije zahvat traje nekoliko minuta a za veće i do dva sata. Poslije toga kožu namažemo kremom s pantenolom.
U nakon tretmana koža može izgledati kao da nas je kopriva opekla ali crvenilo ne traje duže od 3-4 sata.

Koliko često treba ponavljati tretmane?
Dlake na licu i vratu tretiramo svaka 4 tjedna, a na tijelu svakih 6 tjedana. Zašto? Zato što na glavi dlake puno brže rastu. Dlaka ima anagenu, telogenu i katagenu fazu rast. Da bi je uništili moramo folikul pogoditi kada je dlaka u fazi rasta. Puno dlaka u koži nisu u fazi rasta pa je zato potrebno tretmane ponavljati oko 5 puta.

Koje se sve regije mogu tetirati laserom?
Sve osim očiju. Laser ne djeluje na bijele dlačice jer nemaju pigmenta. Te dlake tretiramo radiofrekvencijskom koagulacijom.
Laser je izvrstan i za otklanjanje uraslih dlaka jer prodire nekoliko milimetera ispod kože, pa se uspješno upotrebljava i u prevenciji sinus pilonidalisa.